2008 tog Joakim Hedin initiativet till bildandet av stiftelsen

Att jag fick möjlighet att uppfylla Pauls högsta önskan genom Njurstiftelsen, det har för mig varit både givande, angeläget och mycket viktigt.

 

 

 

 

Jag har arbetat nära Paul i många, många år, och varit imponerad av hans positiva inställning och kämpande. Han har aldrig böjt sig för sin sjukdom, trots många resor och mycket jobb. När jag fick frågan från Joakim, var det världens naturligaste ja-svar.
Jörgen Appelqvist

SparbanksStiftelsen Sjuhärads medverkan i tillkomsten av Njurstiftelsen kändes särskilt angelägen både som forskningsområde och för vår stiftelses anknytning till Paul.
Bertil Sparf, ordförande SparbanksStiftelsen Sjuhärad

Jag har känt Paul i många år, en fantastisk vän och medmänniska som vet vad en donation kan betyda. Det var med stolthet jag tackade ja till att vara med och grunda Njurstiftelsen.
Claes Hagberg

Paul överlevde tack vare donatorer. Tack vare trettio givare lever min vän. Jag vill uppmana dig som läser det här att skriva upp dig i Socialstyrelsens organdonationsregister. Du kan göra det direkt, här i datorn, med din e-legitimation. Be sen din vän att göra samma sak.
Lennart Grebelius

Utöver ovan är också Leif Gustafsson, Christian W. Jansson, Swedbank Sjuhärad AB och Kapp Ahl AB stiftare av Njurstiftelsen.